100-dagenviering in Roeselare loopt uit de hand: 26 jongeren met brandwonden door bommetjes, 3 naar het ziekenhuis

In Roeselare hebben 26 jongeren brandwonden opgelopen terwijl ze hun "100 dagen" aan het vieren waren, het nakende afscheid van de middelbare school. Dat gebeurde vooral door bommetjes die in het rond werden gegooid. Nochtans was er een verbod van de burgemeester op het gebruik van kleurpoeder, vetstiften en bommetjes. Maar dat verbod werd dus niet nageleefd.

In totaal hebben 26 jongeren brandwonden opgelopen, drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Luc Van Eeno van het Vlaamse Kruis: "Hoofdzakelijk zijn het brandwonden omdat er nogal wat bommetjes, de iets grotere modellen dan gewoonlijk, ook richting mensen werden gegooid. Er waren ook wonden die vervuild waren met buskruit. Dat is niet zo makkelijk op te lossen." 

Regels

De burgemeester van Roeselare had het gebruik van voetzoekers verboden, om overlast tegen te gaan. Maar verschillende scholieren hebben zich niet aan dat verbod gehouden. De regels konden aanvankelijk de pret niet drukken bij de laatstejaars van de middelbare scholen. "Het is te streng, jammer dat we dat allemaal stiekem moeten doen", vonden ze.

Meest gelezen