Moet infobord Aalst op E40 vervangen worden door exemplaar zonder Unesco-logo?

Agentschap Wegen en Verkeer zoekt uit of het infobord van de stad Aalst langs de E40 aangepast moet worden. Op het bord staat nu een foto van carnaval en het symbool van Unesco. Maar nu carnaval niet langer op de Unesco-lijst staat, is het achterhaald.

Aalst Carnaval liet zich in december van de Unesco-lijst schrappen na commotie die ontstond over een Joodse praalwagen. De praalwagen van de carnavalsgroep Vismoil'n veroorzaakte een storm aan protest. Er stonden karikaturen van Joden op de wagen met stereotiepe zaken als haakneuzen, ratten en zakken met geld.

Het feest is geen immaterieel cultureel erfgoed meer, maar als je het infobord op de E40 moet geloven is dat nog wel zo. Er staat een foto van carnaval op het bord met daarnaast het symbool van Unesco. Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt nu of het bord vervangen moet worden of niet.

Meest gelezen