Videospeler inladen...

Productie Picanol zal vanaf maandag geleidelijk aan opnieuw opstarten

De Ieperse producent van weefmachines Picanol gaat vanaf maandagmorgen opnieuw "voorzichtig" beginnen te produceren. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. De productie lag deze week volledig plat na een cyberaanval. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de productie van Picanol weer volop zal kunnen draaien. 

"Wij hebben deze week gebruikt om alle IT-systemen te testen en te controleren. Deze namiddag informeerden we het personeel dat we de productie stap voor stap zullen opstarten. Ook in onze vestigingen in Roemenië en China zal dat gebeuren", zegt woordvoerder Frederic Dryhoel. 

Op basis van de huidige situatie houdt het bedrijf er evenwel rekening mee dat het nog een tijd kan duren vooraleer de volledige productieactiviteiten opnieuw operationeel zullen zijn.

Picanol kan voorlopig ook nog geen details bekendmaken over de financiële impact van de aanval. Pas nadien kan de handel in het aandeel op de Brusselse beurs opnieuw hervat worden.

Ransomware

Begin deze week werd de weefmachinefabrikant het slachtoffer van een grootschalige cyberaanval waardoor alle IT-systemen waren gehackt. De hackers maakten gebruik van ransomware. Dat is kwaadaardige software die de informaticasystemen versleutelt, waardoor het bedrijf er geen toegang meer toe krijgt. Vervolgens vragen cybercriminelen losgeld om de systemen vrij te geven. Het is niet duidelijk of Picanol losgeld betaald heeft. 

Meest gelezen