Agent bewusteloos geslagen tijdens interventie voor partnergeweld

Een politieman uit Ichtegem is vanmiddag bewusteloos geslagen tijdens een interventie. De agent moest tussenkomen na een oproep voor partnergeweld. Daarbij kreeg hij enkele slagen en viel bewusteloos op de grond. Hij werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Iets voor 16 uur kwamen bij een huis in Bekegem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Ichtegem, twee combi’s aangereden na een oproep voor partnergeweld. Toen de politie tussenbeide kwam, liep de situatie uit de hand. Tijdens een schermutseling kreeg een politieagent klappen en viel die bewusteloos op de grond. De mughelikopter, een ziekenwagen en heel wat combi’s ter versterking snelden ter plaatse. Er werd meteen een perimeter ingesteld.

De toestand van de politieagent leek initieel ernstig, maar zou intussen minder zorgwekkend zijn. “Het lid van ons korps is ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht, met de mughelikopter. Er is geen levensgevaar”, licht korpschef Kris Depovere van de lokale Politie Kouter toe. De man die de klappen uitdeelde, werd gearresteerd. De politie ontfermt zich over zijn partner.

Meest gelezen