Tones and I breekt met "Dance monkey" het record van de Fixkes: 17 weken op één in de Ultratop 50

De Australische artieste Tones and I staat 17 weken aan een stuk op nummer één van de Ultratop 50 met het nummer "Dance monkey". Ze breekt daarmee het record uit 2007 van de Fixkes met "Kvraagetaan". In de Ultratop staan wekelijks de best verkochte, meest gedownloade, meest gestreamde en meest gespeelde nummers.

Het gaat hard voor Toni Watson, die beter bekend is als Tones and I. In eigen land staat ze al 24 weken bovenaan de Australische charts, maar nu heeft ze ook het record op zak. Na 13 jaar is het record van de Fixkes gebroken.

Het is wel afwachten of het nummer ook volgende week nog op nummer één staat. "Tones And I slaagt er deze week maar heel nipt in om "Blinding Lights" van The Weeknd en "Don’t Start Now" van Dua Lipa van zich af te schudden", zegt Sam Jaspers van Ultratop. "Benieuwd of ze er volgende week alsnog een weekje kan bijdoen.” 

Nummers die het langst op 1 stonden (vanaf 1995):

Tones and I met "Dance monkey": 17 weken

Fixkes met "Kvraagetaan": 16 weken

Ed Sheeran met "Shape of you": 15 weken

Ava Max met "Sweet but psycho": ook 15 weken

Justin Timberlake met "Can't stop the feeling!": 14 weken

Ed Sheeran met "Perfect": ook 14 weken

Voor 1995 stond "Rivers of Babylon" van Boney M. het langst op één: 11 weken

Meest gelezen