17-jarige opgepakt in onderzoek naar aanval op buschauffeur De Lijn

De politie heeft een 17-jarige man opgepakt in het onderzoek naar de aanval op een buschauffeur van De Lijn. De buschauffeur werd op 9 januari aangevallen met een mes in het station van Kontich. Hij raakte levensgevaarlijk gewond, maar reed zijn rit toch nog uit. 

Het parket Antwerpen opende een onderzoek naar poging tot moord. De verdachte die is opgepakt, is minderjarig. Hij kwam in beeld op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen. Zelf ontkent hij de feiten. 

Vrijdag is hij voorgeleid voor de Jeugdrechter in Antwerpen. Die heeft beslist om hem te plaatsen in een gesloten instelling. 

De chauffeur kreeg 10 messteken toegediend, toen hij een sigaret stond te roken tijdens een pauze in het station van Kontich. Hij werkte zijn rit nog af en merkte pas in de stelplaats in Tisselt (Willebroek) dat hij gewond was. Hij is gestoken in de hals, het rechterbovenbeen en in de armen. Over het motief van de dader is nog niets bekend. 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen