Meyrem Almaci (Groen): "Maak een regering, het is genoeg geweest"

Groen-voorzitter Meyrem Almaci wil dat er snel een nieuwe federale regering komt. Op de nieuwjaarsreceptie van haar partij richtte ze een oproep aan haar collega-politici.

“Ik heb maar 1 boodschap: maak een regering. Het is genoeg geweest", aldus Almaci. "Niks kan werken als je het niet wil laten werken. Je kan geen huis bouwen als je belangrijkste instrument verrotting is. Ons land is niet onherstelbaar kapot. Maar onze politiek is wel ten prooi gevallen aan onwil en sensatiezucht. En mensen hebben dat door. Ze zijn kwaad en ze hebben gelijk."

De Groen-voorzitter richt zich tot al wie betrokken is bij de federale formatie. "Toon de moed om te beslissen in plaats van de problemen telkens weer vooruit te schuiven. Doe wat je zegt, en ga ervoor. Werk aan vertrouwen in plaats van aan verrotting. We kunnen niet verder sukkelen zoals de voorbije jaren."

Almaci pleit voor een klimaatneutraal België tegen 2050, meer sociale maatregelen, met onder meer een minimumpensioen van 1.500 euro. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen