(Archieffoto)
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Britse prins Harry over "Megxit": "Er was geen andere keuze meer mogelijk"

Volgens de Britse prins Harry zijn hij en zijn vrouw Meghan triest na hun keuze om niet langer hun koninklijke titel te gebruiken, maar was er ook geen andere optie mogelijk. Harry sprak vanavond voor het eerst in het openbaar na de aankondiging van Buckingham Palace gisteravond.

"Het Verenigd Koninkrijk is mijn thuis en een plek waarvan ik houd", zei Harry aan het begin van een toespraak tot een liefdadigheidsorganisatie die hij steunt. "Dat zal nooit veranderen." Hij voegde eraan toe dat Meghan en hij zullen blijven tonen dat ze trots zijn op het Verenigd Koninkrijk en dat ze hun rol met trots zullen blijven vervullen.

"Ik vind het erg jammer dat het zo ver is moeten komen, maar de beslissing die ik heb genomen heb ik niet zomaar genomen", aldus Harry. "Ik besef dat ik het niet altijd goed heb, maar er was geen andere mogelijkheid meer." Hij zei dat hij nog had gehoopt dat hij zijn koninklijke verplichtingen zou kunnen nakomen zonder een dotatie te ontvangen, maar dat dit onmogelijk is gebleken.

De prins voegde eraan toe dat dit niets verandert aan wie hij is. "Ik hoop nu op een vreedzaam leven", vervolgde hij, en hij verwees naar de pers, die hij "machtig" noemde. "We zullen een leven van dienstbaarheid blijven leiden. Ik zal altijd het grootste respect voor mijn grootmoeder blijven hebben, mijn opperbevelhebber. Ik ben haar en de rest van de familie dankbaar voor de steun die ze Meghan en mezelf hebben gegeven."

Meest gelezen