Videospeler inladen...

Protest in Libanese hoofdstad Beiroet voor tweede dag op rij ontsierd door geweld

In de Libanese hoofdstad Beiroet is het voor de tweede dag op rij tot gewelddadige confrontaties gekomen tussen de ordetroepen en betogers. Volgens de Libanese Rode Halve Maan zijn er al 114 gewonden gevallen, vooral door rubberkogels van de ordediensten. Ook gisteren was een  betoging tegen de machthebbers al uitgedraaid op geweld. Het protest tegen de corruptie door de politieke elite duurt nu al zo'n 3 maanden.

Het geweld brak uit toen de politie de betogers wilde verhinderen het parlement binnen te gaan. "Geen vreedzaam protest meer, zo lang onze politici onze eisen negeren", zei een van de betogers aan een lokale tv-zender.

De betogers gooiden met stenen naar de veiligheidsdiensten, die antwoordden met traangas, het waterkanon en rubberkogels. De Libanese Rode Halve Maan heeft al minstens 70 gewonden geteld, van wie er 47 naar ziekenhuizen in de buurt zijn overgebracht.

Gisteren waren bij gelijkaardig protesten bijna 400 gewonden gevallen.

Al sinds midden oktober komen de Libanezen massaal op straat om de corruptie van de politieke elite aan te klagen. De betogers eisen dat de politieke klasse opstapt. Eerder was premier Saad Hariri al opgestapt, maar de tegenzin van politici om een nieuwe regering te vormen en de economische crisis hebben het straatprotest doen heropflakkeren.

AFP or licensors

Bekijk hier beelden van het protest:

Videospeler inladen...

Meest gelezen