Spitssnuitdolfijn die in Oostende aanspoelde, stierf door verdrinking

De spitssnuitdolfijn die vorige week woensdag aanspoelde in Oostende is gestorven door verdrinking. Dat blijkt uit de autopsie van het dier. De dolfijn kwam in ondiep water terecht en spoelde levend aan op de oostelijke strekdam. Het dier lag op zijn zijde en geraakte niet meer recht, waardoor het stikte in het water.

"In de maag zat geen voedsel", zegt Kelle Moreau van het Koninklijk Belgische Instituut voor Natuurwetenschappen. "Maar dat betekent niet dat het dier gestorven is aan uithongering. De spitssnuitdolfijn was kerngezond. Dat konden we zien aan de spiermassa. Het dier is gewoon verdronken in ondiep kustwater, nadat het op de oostelijke strekdam was terechtgekomen."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal" over de vondst van de dolfijn vorige week:

Videospeler inladen...

Meest gelezen