Regieduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, met hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence
Avalon. All rights reserved.

"Bad boys for life" neemt droomstart in openingsweekend, met 73 miljoen dollar opbrengst 

"Bad boys for life", de Hollywoodfilm van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, heeft een uitzonderlijk openingsweekend achter de rug. In de VS en Canada bracht de film ruim 73 miljoen dollar op. In 39 andere landen waar de film al te zien is, bracht de derde "Bad boys" naar schatting 37 miljoen dollar, waardoor de actiefilm de kaap van de 100 miljoen dollar al na amper vier dagen overschrijdt.

Amerikanen hebben er dankzij "Martin Luther King Day", een officiële feestdag in de VS, een verlengd weekend op zitten. En dat heeft veel mensen naar de filmzalen gelokt. "Bad boys III", de actiekomedie met Will Smith en Martin Lawrence, die 17 jaar na de tweede "Bad boys"-film opnieuw als detectives aan de slag gaan in Miami, kon hier na zijn Amerikaanse première vorige week van profiteren. 

De voorbije vier dagen bracht de film al ruim 73 miljoen dollar op, waarvan ruim 62 miljoen de eerste drie dagen. Dat is het op één na beste resultaat aller tijden voor een film die in januari werd gelanceerd. En ook de Amerikaanse recensenten zijn vol lof over het Hollywooddebuut van het Belgische regisseursduo. Ter vergelijking: "Bad Boys II" klokte tijdens zijn openingsweekend in juli 2003 af op 46 miljoen dollar.

Ook in andere landen heeft "Bad boys III" al veel mensen naar de bioscopen gelokt: in 39 landen waar de film al te zien is, bracht hij ruim 37 miljoen dollar op. Dat brengt de teller op 100 miljoen dollar, wat bij benadering het werkingsbudget was van de film. Voor Will Smith, niet enkel hoofdrolspeler maar ook producent van de derde "Bad boys", is dit succes een dubbele opsteker. Smith is trouwens vol lof over de samenwerking met El Arbi en Fallah.

De première van "Bad boys for life" is voor Adil El Arbi en Bilall Fallah niet minder dan de verwezenlijking van een droom. In 2015 had het duo zijn zinnen al gezet op de regie van de derde "Bad boys"-film, want ze zijn zelf grote fan van de eerste twee "Bad boys". El Arbi en Fallah krijgen effectief het aanbod om "Bad boys III" te maken, al draaien ze in de zomer van 2017 eerst nog hun succesfilm "Patser".

Hoewel het duo nu proeft van internationaal filmsucces, willen ze België niet de rug toekeren. "Want we hebben hier nog edgy verhalen te vertellen. In een ideale wereld kunnen we die films afwisselen met af en toe een Hollywoodproductie. Maar dan moet "Bad boys" wel een succes zijn", klinkt het.

Bekijk hieronder de trailers van de top 3 van de Amerikaanse box office, aangevoerd door "Bad boys for life":

Videospeler inladen...

Meest gelezen