Video player inladen...

Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) brengen verslag uit aan de koning (mét bloemen voor jarige koningin)

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben tussentijds verslag uitgebracht over de federale regeringsvorming bij koning Filip. Ze brachten daarbij bloemen mee voor koningin Mathilde, die vandaag 47 is geworden.

"Zijne majesteit de koning heeft de heren Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens in audiëntie ontvangen in het paleis te Brussel. De informateurs hebben aan de koning een tussentijds verslag uitgebracht."

Die korte mededeling heeft het Paleis kort voor 16 uur verspreid na het bezoek van de twee informateurs aan koning Filip. Over de inhoud van het gesprek is niets bekendgemaakt.

"Het is natuurlijk zo dat wij vooruitgang willen boeken", zei Coens achteraf. "Volgende week willen we aan het staatshoofd kunnen zeggen in welke richting het verder kan. In die zin waren de gesprekken van de laatste dagen positief."

Coens en Bouchez brachten een ruiker lelies mee voor koningin Mathilde. Zij is vandaag 47 geworden.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen