E314 in Herent weer open nadat snelweg een week lang deels gesloten was door groot zinkgat

De in- en uitvoegstrook op de E314 in Herent is weer open sinds vanmorgen 6 uur. Vorige week moest die dicht door een groot zinkgat met lange files als gevolg. Dat probleem is opgelost, al komen er nog extra controles aan de riolering daar.

Afgelopen woensdag ontstond een zinkgat op één van de rijstroken van de E314 van Leuven naar Limburg, ter hoogte van Herent.  Door een defect aan een collector ontstond er een holte onder het wegdek dat meteen aangepakt moest worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen dagen hard gewerkt en dus kan de rijstrook weer open. De komende dagen gaan de rioleringen wel nog gecontroleerd worden. Dat zal 's nachts gebeuren met een mobiele werf. 

Verkeershinder 

Dat de rijstrook weer opengaat is een grote opluchting voor de pendelaars daar, want de afgelopen dagen was er een zware avondspits met soms files van een uur. 

Meest gelezen