Videospeler inladen...

Google-topman geeft tweede cheque van 200.000 euro aan Molengeek: "Wat ze doen, is fantastisch"

Sundar Pichai, de baas van de Amerikaanse technologiereus Google, heeft nog eens 200.000 euro extra veil voor het project "Molengeek" in Molenbeek. Daar worden deelnemers met diverse achtergronden geholpen aan technologiejobs. Pichai is de cheque persoonlijk komen afgeven bij de Brusselse organisatie. "Wat ze doen is fantastisch. Molengeek heeft een grote impact en dat ondersteunen we graag", vertelt Pichai aan VRT NWS.

Molengeek noemt zichzelf "een digitale organisatie met een sociale missie" in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Concreet organiseren ze opleidingen voor technologiejobs en geven ze ondersteuning aan start-ups in de technologiesector. En met succes, want 93 procent van wie er een opleiding heeft gevolgd, richt een start-up op of vindt een job in de sector.

Het betekent dus wel wat voor me om hier al die jonge mensen al van jongs af bezig te zien met technologie.

Sundar Pichai, CEO Google

De Amerikaanse technologiereus Google heeft in het verleden Molengeek al ondersteund en komt nu opnieuw met geld over de brug. De nieuwe cheque van 200.000 euro is bedoeld om verdere vorming uit te werken met focus op artificiële intelligentie. "Mensen van allerlei achtergronden leren bij Molengeek hoe ze hun digitale vaardigheden kunnen uitbouwen", zegt Pichai in een interview aan VRT NWS. "Ze doen fantastisch werk en hebben een grote impact. Zoiets ondersteunen we graag."

De ondersteuning van het project in Molenbeek ligt de Google CEO na aan het hart. "Toen ik opgroeide in India had ik weinig toegang tot technologie en ik merk nu hoeveel verschil technologie in mijn leven heeft gemaakt", vertelt hij. "Het betekent dus wel wat voor me om hier al die jonge mensen al van jongs af bezig te zien met technologie." De kans bestaat zelfs dat wie bij Molengeek is opgeleid, ooit bij Google terechtkomt. "Daarom doen we dit."

Lees verder onder de video met Google-topman Pichai:

Videospeler inladen...

Bij Molengeek zelf zijn ze uiteraard blij met de bijkomende centen. "Het maakt duidelijk dat ons werk ook voor de privésector echt van belang is", legt mede-oprichter Ibrahim Ouassari uit aan VRT NWS. "Google heeft echt wel een goede visie om van onderuit te vertrekken."

Op erg lange termijn willen we van Brussel een soort Belgische Silicon Valley maken.

Ibrahim Ouassari, mede-oprichter Molengeek

Met het geld wil Molengeek specifiek inzetten op vorming met focus op artificiële intelligentie. "We willen een kweekvijver van talent maken voor technologiebedrijven", legt hij uit. En aan ambitie geen gebrek: "Op lange termijn willen we van Brussel een soort Belgische Silicon Valley maken."

Bekijk hieronder een gesprek met Ibrahim Ouassari:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen