Mozkito

Leirekensroute in Merchtem wordt omgevormd tot fietssnelweg

De Leirekensroute, nu nog een populair traject van Aalst tot Londerzeel voor recreatieve fietsers, wordt omgevormd tot een fietssnelweg, de F27. Merchtem is nu als eerste klaar met de plannen daarvoor.

De Leirekensroute is een populair fietstracé tussen Aalst en Londerzeel. Het loopt grotendeels op de oude spoorwegbedding. Op het grondgebied van Merchtem is de route 3,5 kilometer lang. De gemeente heeft nu samen met de provincie een plan klaar om de route om te vormen tot een fietssnelweg, de F27.

Schepen van Openbare Werken Steven Elpers (Lijst 1785) licht toe: "Heel het dossier gaat de gemeente niets kosten. De provincie neemt alle kosten op zich. Wij moeten zorgen voor de nodige vergunningen. De fietssnelweg zal op het grondgebied van Merchtem overal vier meter breed worden."

Merchtem pakt de zaak in twee delen aan, vertelt de schepen nog. "Voor het deel tussen Kemmeken en Dries werken we bijvoorbeeld samen met Aquafin, dat daar een nieuwe riolering zal aanleggen. Voor de andere delen zijn wij als gemeente initiatiefnemer." 

Meest gelezen