Nicolas Maeterlinck

Moeder wacht drie dagen om overlijden van dochter (7) te melden in Molenbeek

Het parket van Brussel onderzoekt een verdacht overlijden van een meisje van 7 uit Sint-Jans-Molenbeek. Haar moeder is opgepakt en wordt later vandaag verhoord.

Het 7-jarige meisje uit Sint-Jans-Molenbeek overleed vrijdag, maar haar moeder deed pas vandaag aangifte. “De moeder van het meisje heeft vanmorgen bij de gemeente aangifte gedaan van het overlijden van haar dochter”, zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brusselse parket.

“Het meisje overleed vrijdag al. Het parket heeft onmiddellijk een wetsdokter ter plaatse gestuurd voor een onderzoek. Volgens de eerste vaststellingen kan er niet worden uitgesloten dat het meisje stierf door tussenkomst van een derde.”

Moeder wordt verhoord

Gezien die vaststellingen, opende het parket inmiddels een gerechtelijk onderzoek voor doodslag. “De moeder van het meisje werd intussen opgepakt”, zegt Goeman.

“Ze wordt later vandaag verhoord. Morgen vindt er ook een autopsie plaats op het lichaam van het meisje om de doodsoorzaak te achterhalen. Het parket wil wel benadrukken dat alle pistes op dit ogenblik nog open liggen.”

Meest gelezen