Video player inladen...

Stofstorm en hagel in Australië, terrein van extreme weersomstandigheden

Het westen en het centrum van de Australische staat New South Wales is zondag geteisterd door een stofstorm. In verscheidene steden over afstanden van meer dan 150 kilometer maakten stormjagers spectaculaire beelden. Op een aantal plaatsen was er schade, zoals in de stad Dubbo waar een dak van een schoolgebouw waaide. 

De staat New South Wales kreeg het de laatste maanden erg te verduren, met aanhoudende droogte en dodelijke bosbranden. De laatste dagen bracht regen soelaas, maar die ging ook alweer snel over in plensbuien en overstromingen.

In de buurstaat Victoria, waar ook bosbranden woedden, waren zondag zware hagelstormen, met hagelbollen zo groot als golfballen. De inwoners haastten zich om gebouwen en auto's te beschermen tegen inslagen. Op verschillende andere plaatsen in Victoria waar ook bosbranden hebben gewoed, is het aan het regenen.

Bekijk hier de journaalreportage over de hagel in de staat Victoria:

Video player inladen...

Bekijk hieronder de beelden van de stofstorm vanop verschillende plaatsen in New South Wales:

Video player inladen...

Meest gelezen