Vijf doden in Russisch hotel dat onder water komt te staan door breuk in warmwaterleiding

In Perm, een stad in het oosten van het Europese deel van Rusland, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen door een breuk in de warmwaterleiding van een hotel. De leiding brak midden in de nacht door, waarna grote delen van een kelderverdieping waar mensen sliepen, onder heet water kwam te staan.

Het lek deed zich voor in de kelderverdieping van een appartementsgebouw, die dienst deed als hotel. Mensen werden in hun slaap verrast toen het hete water de kelderverdieping deed onderlopen. Zeker vijf mensen, onder wie een kind, kwamen om het leven. Drie anderen werden met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Een strafrechtelijk onderzoek is ingesteld om na te gaan of de veiligheidsvoorschiften werden nageleefd. Dat het hotel was gevestigd in de kelderverdieping, waar ook alle leidingen van het gebouw liepen, roept op zichzelf al vragen op. 

Meest gelezen