Brand in Heverlee wordt 23-jarige vrouw fataal

In Heverlee bij Leuven is vanmorgen een jonge vrouw omgekomen bij een brand in een appartementsgebouw aan de Naamsesteenweg.

De brand ontstond rond vier uur vanmorgen in een flat op de vijfde verdieping. Volgens het parket is de jonge vrouw omgekomen bij een ongelukkige poging om aan het vuur te ontsnappen.

"In het appartement sliepen twee meisjes van 23 jaar. Ze werden gewekt door de rook en kropen op een plat dak naast het appartement en verwittigden zelf de hulpdiensten. Volgens de eerste verklaringen wilde één van de meisjes zich dan vanuit het raam via de vensterbank naar een verdieping lager laten zakken. Het meisje, een 23-jarige studente uit Oud-Heverlee, viel echter en overleed door deze val vanaf de vijfde verdieping", laat het parket van Leuven weten. Haar vriendin, de bewoonster van het appartement, werd even later door de brandweer gered van op het platte dak. Het vuur werd snel geblust, maar het gebouw is voorlopig onbewoonbaar.

De branddeskundige verklaarde dat de brand is ontstaan ter hoogte van een zetel in het uitgebrande appartement. Alles wijst op een accidentele oorzaak. Later vandaag zullen het lab en de branddetectiehond nog ter plaatse gaan om verder onderzoek te verrichten.

Meest gelezen