Video player inladen...

Winterstorm houdt lelijk huis in Spanje

Het oosten van Spanje wordt al voor de tweede dag op rij geteisterd door de winterstorm Gloria. Die gaat gepaard met windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur en met felle regen- en sneeuwbuien. Vandaag zou het stormweer zijn piek bereiken, maar de weerdiensten verwachten dat het nog tot woensdag aanhoudt. Het extreme weer heeft intussen aan drie mensen het leven gekost.

In verschillende provincies in de regio Catalonië en elders in het oosten van Spanje is alarmcode rood van kracht. In andere regio's zijn code oranje of geel van kracht.

In bergachtig gebied zijn er felle sneeuwbuien, terwijl in de provincies aan de kust wordt gewaarschuwd voor golven tot acht meter hoog.. 

De sneeuw, hevige windvlagen en stormen veroorzaakten stroomstoringen, treinvertragingen en ondergelopen wegen. Wegen en havens moesten tijdelijk worden afgesloten. In Alicante zaten 20.000 mensen tijdelijk zonder elektriciteit. In de omgeving van Valencia bleven scholen dicht.

Er zijn al drie doden gevallen door het extreme winterweer. In de centraal gelegen provincie Avila kreeg een man een afgewaaide dakpan tegen het hoofd. De voorbije nacht stierf in de buurt van Valencia een dakloze door onderkoeling. Gisteren kwam ook al een man om het leven die op een besneeuwde weg werd aangereden toen hij sneeuwkettingen op zijn auto probeerde te monteren.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen