Burgemeester Pierre Kompany krijgt dreigbrief met wit poeder, verkeershinder op Keizer Karellaan

Burgemeester Pierre Kompany (CDH) van Ganshoren heeft vanmiddag een dreigbrief met wit poeder ontvangen op zijn kantoor in het gemeentehuis van Ganshoren. Brandweer, politie en Civiele Bescherming kwamen ter plaatse en plaatsten het gebouw in quarantaine, waardoor er een tijdlang extra lange files stonden op de Keizer Karellaan, een belangrijke uitvalsweg uit Brussel, richting Gent. 

De dreigbrief, die aan de binnenkant ook met uitwerpselen is besmeurd, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. "Laatste dag van je leven, smerige makak (sic), maar lik eerst aan die stront (sic)", luidt de begeleidende tekst bij een foto van Kompany met een getekende schotwonde in het voorhoofd.

De brief is geopend op het gemeentehuis, waarop alle voorziene veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Momenteel kan niemand het gemeentehuis in of uit. Door de veiligheidsmaatregelen is er ook één van de twee rijstroken op de Keizer Karellaan afgesloten, wat extra lange files tot gevolg had tijdens de avondspits.

Volgens zijn woordvoerster is het de eerste keer dat Pierre Kompany doodsbedreigingen krijgt sinds hij in oktober 2018 tot burgemeester is gekozen. Kompany is de eerste burgemeester van Afrikaanse origine van het land.

Op Twitter laat Kompany weten dat iedereen op het gemeentehuis veilig is en excuseert hij zich opvallend genoeg ook voor alle ongemak die deze toestand veroorzaakt. Hij kondigt ook aan dat hij een klacht gaat indienen.

Meest gelezen