Video player inladen...

Leraar aangehouden voor aanranding van vierjarig kind op Mechelse school

Een leerkracht van 23 uit Keerbergen, in Vlaams-Brabant, is aangehouden omdat hij een kleuter van vier zou hebben aangerand. De feiten zouden gebeurd zijn op een school in Mechelen, waar de man tijdelijk les gaf. Speurders zouden tijdens huiszoekingen ook kinderporno op zijn laptop gevonden hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het parket van Antwerpen bevestigt het nieuws.

De aanranding zou op de school gebeurd zijn. Het slachtoffertje vertelde thuis wat er was gebeurd, waarna de politie werd ingelicht. Die arresteerde de leerkracht vorige week op school, waarna de onderzoeks­rechter de man aanhield.

De aanhouding werd vandaag verlengd. De advocaat van de verdachte zou om elektronisch toezicht hebben gevraagd, maar daar ging de raadkamer niet op in. De verdachte blijft dus voorlopig in de cel. 

Oproep

De school heeft intussen een brief gestuurd naar de ouders van alle leerlingen. Daarin meldt de school dat de leraar onmiddellijk ontslagen werd.

Daarnaast doet de school, op vraag van de politie, een oproep. Ouders die de afgelopen maanden van hun kinderen vreemde dingen hebben gehoord over de leraar, wordt gevraagd contact op te nemen met de schooldirectie of de politie.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen