Video player inladen...

Storm Gloria veroorzaakt nog altijd problemen in Spanje en de Franse Pyreneeën

In Spanje zijn nu al vier doden gevallen door het stormweer.  In Catalonië en Teruel - tussen Madrid en de oostkust - is nog altijd alarmfase rood van kracht. De temperaturen stijgen, maar er wordt gewaarschuwd voor hevige regenval en felle wind aan de kust, en sneeuw in de bergen. Ook in en rond de Franse Pyreneeën zijn er problemen door de vele sneeuw.

De storm Gloria mag dan over zijn hoogtepunt heen zijn, hij veroorzaakt nog altijd grote problemen. In  de streek van Girona, in Catalonië, zitten 60.000 gezinnen zonder stroom. Ook in Teruel zijn er stroomonderbrekingen. Gisteren en eergisteren was het overal nog bitter koud, vandaag stijgen de temperaturen. Aan de kust wordt gewaarschuwd voor veel regen en felle wind, en golven tot zeven meter hoog.

In de bergen blijft er wel veel sneeuw vallen. Ook in de Franse Pyreneeën, zelfs in de vlakkere gebieden daarrond, veroorzaakt de vele sneeuw grote problemen. Verschillende wegen zijn afgesloten. Daar is code oranje afgekondigd.

Vier doden

De voorbije dagen vielen in Spanje al vier doden door de storm. In Ávila, in het centrum van het land, werd een man geraakt door rondvliegende dakpannen. Een dakloze vrouw is wellicht doodgevroren in de buurt van Valencia. In Asturias, in het noordwesten van het land, is een man aangereden door een voertuig, toen hij zijn sneeuwkettingen aan het aanbrengen was. Een vierde man is gestorven nadat hij eerder in de buurt van Valencia was aangetroffen met onderkoelingsverschijnselen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen