Archiefbeeld Getty Images. Strand Le Touquet-Paris-Plage.

Veertig migranten onderschept in Frankrijk die Kanaal probeerden over te steken

In Frankrijk zijn opnieuw veertig migranten onderschept die het Kanaal probeerden over te steken. De meesten bevonden zich op een strand in het noorden van Frankrijk waar hun boot was gestrand. Er waren 10 kinderen bij. Enkele uren later werden nog eens zes mensen gered van op een defect bootje.

De brandweer kreeg vanmorgen een oproep over 34 migranten in nood op een strand van Touquet-Paris-Plage. Bij hen waren er 10 kinderen. Het ging om onder meer 18 Iraniërs en 6 Israëli's. Een woordvoerder van de brandweer zei dat ze gezond en wel zijn overgebracht naar een gemeentezaal.

Daarnaast werden zes migranten onderschept in een defect bootje voor de kust van Cap Blanc-Nez, zegt de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee. Een patrouilleboot van de gendarmerie zou hen hebben benaderd, maar ze waren "niet tot medewerking bereid". In de loop van de voormiddag werden ze alsnog gered.

Sinds eind 2018 is het aantal pogingen om het Kanaal clandestien over te steken fors toegenomen. Die oversteek is nochtans levensgevaarlijk, vanwege de drukke scheepvaart, de sterke stromingen en de lage watertemperaturen.

De Franse autoriteiten hebben sinds begin dit jaar al zeker 52 migranten onderschept die probeerden om Engeland te bereiken in een bootje. "In heel 2019 zijn er 2.758 migranten onderschept, vier keer meer dan in 2018", zegt de maritieme prefectuur. Vier migranten werden dood aangetroffen in zee en op een Frans strand.

Meest gelezen