Acht verdachten aangehouden voor moordpoging op ex-lid van motorbende

De onderzoeksrechter heeft 8 verdachten aangehouden omdat ze ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een moordpoging op een Brugs ex-lid van de motorbende No Surrender MC, meer dan een jaar geleden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Gisteren werden er tijdens huiszoekingen nog 11 mensen opgepakt. 

In de nacht van 14 op 15 december 2018 werd het ex-lid zwaar toegetakeld in het clubhuis van de motorbende in Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. Na die moordpoging werd het slachtoffer in een auto meegenomen. Uiteindelijk werd hij pas vrijgelaten op een afgelegen plaats in de omgeving van Moeskroen. Over de precieze verwondingen van het slachtoffer geeft het parket geen informatie.

Gisteren werden er bij huiszoekingen, onder andere in de provincie Henegouwen, in Brugge én in het clubhuis, nog 11 mensen opgepakt. Zij werden verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste uiteindelijk om 8 van hen aan te houden. 

Nederlandse motorbende

No Surrender MC is een van oorsprong Nederlandse motorbende. Het chapter in Zwevezele werd ondertussen wel opgedoekt en maakt nu deel uit van een andere motorclub. In navolging van enkele andere motorbendes werd No Surrender MC in juni 2019 in Nederland trouwens verboden door de rechter.

 De verdachten zullen vrijdag in Brugge voor de raadkamer moeten verschijnen. Dan zal geoordeeld worden of ze al dan niet langer in de gevangenis moeten blijven.

Meest gelezen