Acteur Will Smith met de Belgen.

Regisseur Adil El Arbi over aan­biedingen na klinkend succes "Bad boys": "Marvel wil met ons spreken"

De Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah lijken gelanceerd in Hollywood. El Arbi verklapt aan Studio Brussel dat er meetings op het programma staan met de studiobazen van Marvel (vooral bekend van superheldenfilms) en ook "Beverly Hills cop 4" komt er wellicht. "We moeten voor "Beverly Hills cop" wel nog met een voorstel naar Netflix gaan. Acteur Eddie Murphy wil de film ook maken", klinkt het. 

Adil El Arbi en Bilall Fallah kunnen "chillaxen".  Hun eerste Hollywoodfilm "Bad boys for life" kreeg niet alleen lovende kritieken, maar deed in het Amerikaanse verlengde weekend stevig de kassa's rinkelen met 73 miljoen dollar.

De twee Belgen lijken gelanceerd. "Ik heb gisteren nog ge-sms’t met Will Smith. Om te vragen of alles ça va was met hem", vertelt El Arbi aan StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier. "We hebben heel veel stress gehad tijdens de opnames maar nu is er de opluchting. Het was niet allemaal voor niets." 

En er lijkt nog meer moois te komen op hun pad. Een nieuw project is alvast de vierde"Beverly Hills cop". Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten een kans om de film te regisseren en dat lijkt beklonken. "We moeten wel nog met een voorstel naar Netflix gaan. Acteur Eddie Murphy wil die film ook maken", klinkt het. Streamingdienst Netflix kocht de rechten en Murphy speelde in de vorige films telkens agent Axel Foley.  

Ook Marvel blijkt interesse te hebben. "Marvel wil met ons afspreken, nog niet echt voor iets concreets, een film of serie", verklapt El Arbi. Marvel is een van de grote kleppers in filmland en domineert met allerhande superhelden. De "Avengers"-reeks was de voorbije jaren een ware goudmijn.

Beluister hier het volledige gesprek met Adil El Arbi op Studio Brussel:

2019 Invision

Of El Arbi ná "Bad boys" binnen is en een jetsetleven kan leiden, dat blijft vooralsnog afwachten. Onze onlinedocureeks "Labels" volgde de regisseur tijdens de opnames van "Bad boys" en toen sprak hij eerder van "overleven". 

"Ik kan nu niet ineens een auto of groot appartement kopen. Dat zijn grote beslissingen. Geld is nog niet op het level dat we zijn, snap je? Ze hebben echt rosse centjes aan ons gegeven. We zijn supergoedkoop. Eens de film uit is, zal dat beginnen veranderen", aldus El Arbi eind vorig jaar.   

Bekijk "Labels" hieronder: 

Meest gelezen