"Hoe vreemd Jubilee ook kijkt, we willen geen circusattractie van haar maken"

Gekke opengesperde ogen en daardoor een al even vreemde gezichtsuitdrukking, alsof ze voortdurend verbaasd is. Het hinderde de Siberische husky Jubilee, die enkele jaren geleden in het dierenasielcentrum Husky House in Matawan, in de Amerikaanse staat New Jersey, binnengebracht werd, in haar zoektocht om een baasje te vinden. Tot vorige week een Facebookpost met haar foto viraal ging. Haar nieuwe baasjes hebben intussen laten weten dat ze "geen circusattractie van de hond zullen maken".

Husky House publiceerde vorige week op Facebook een foto van de 4-jarige hond, die dus een ooglidafwijking heeft waardoor zijn ogen wijd openstaan, met de mededeling dat ze geen baasje vond omdat ze er "zo raar uitzag": "Husky’s zien er ronduit fantastisch uit. Ik kan niet verklaren waarom ik er zo niet uitzie. Toch zou ik het fijn vinden om een baasje te vinden. Wie wil er een husky die er een beetje gekjes uitziet?" De Facebookpost ging daarna vrij snel viraal.

Dat het bericht viraal ging, was in die zin opmerkelijk omdat er eerder al foto’s van het dier gepubliceerd waren. Husky House-medewerkster Marielle DiMartino aan nieuwsagentschap PA: "Het hangt echt wel af van de timing. We hebben Jubilee vroeger al voorgesteld, zoals we ook met de andere honden doen. Maar om welke reden dan ook is deze mededeling dit keer buiten proportie geëxplodeerd. Ik ben daar wel blij om, want Jubilee is een schat van een hond. Ook al werd ze door haar fokker in de steek gelaten, toch is ze een dier dat onmiddellijk de aandacht weet te trekken. Misschien hadden we vroeger al zo’n ietwat triestige tekst bij een foto moeten plaatsen, niet?"

Een woordvoerder van Husky House op nieuwszender CNN: "Nee, andere gezondheidsproblemen heeft Jubilee niet. Onze dierenartsen hebben haar intussen grondig onderzocht. Wat haar oogleden betreft, die hebben geen enkel effect op de manier waarop ze beweegt en leeft. Jubilee is kerngezond en is een gelukkige hond."

"Nadat de Facebookpost viraal gegaan was, kregen we een verpletterende hoeveelheid liefde en steun toegestuurd. Alsook een 150-tal aanvragen voor adoptie. Het is ronduit geweldig dat iedereen hetzelfde gevoel over haar heeft als wij al de afgelopen 2 jaren."

Afgelopen weekend werd Jubilee dan toevertrouwd aan een koppel dat al eerder een hond geadopteerd had bij het dierenasielcentrum. Omdat de interesse voor Jubilee zo groot is, zullen ze dierenliefhebbers en huskyfans wel op de hoogte houden op een aparte Facebookpagina. Maar, aldus het koppel, "we willen niet dat Jubilee een circusattractie wordt. Dat is dan ook de reden dat we jullie in alle anonimiteit van het reilen en zeilen van Jubilee op de hoogte zullen houden."

Meest gelezen