Maldegem wil de enige gemeenteschool niet meer uitbaten

Maldegem vindt het niet de taak van een gemeente om onderwijs te organiseren. De gemeente wil de laatste gemeenteschool, de basisschool de Kruipuit in deelgemeente Adegem, overlaten aan het gemeenschaps- of katholieke net. De school is bezorgd dat er jobs gaan verdwijnen. "Het overleg moet nog starten maar we zijn bezorgd wat de gevolgen zullen zijn van een mogelijke overname", zegt directeur Manu Buysse.

Volgens de gemeente is de overname de beste manier om de school nog een toekomst te geven. De school maakt elk jaar 85.000 euro verlies, zegt de gemeente nog. En op termijn is dat niet langer haalbaar.

Bezorgdheid bij leraars 

Volgens de directeur Manu Buysse is er bezorgdheid bij het personeel. "De onderhandelingen lopen en we hopen op het beste. We hopen wel dat de eigenheid van de school behouden blijft en dat elk personeelslid zijn statuut kan behouden. Als de school wordt overgenomen, zal dat sowieso gevolgen hebben voor het personeel", aldus de directeur. "We willen de rust en de kalmte bewaren. Maar het overleg moet nog starten, dus we wachten af."

Op de school werken nu zo'n 30 mensen, er zitten bijna 200 leerlingen. De gemeente zegt dat de onrust nergens voor nodig is. 

Meest gelezen