Premier Sophie Wilmès promoot België in Davos: "We zijn loyaal, flexibel en zeer competent"

Op het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos is de eerste dag afgesloten met een Belgian Power Reception. Doel is om de Belgische troeven in het buitenland uit te spelen. Koning Filip en koningin Mathilde waren aanwezig, samen met verschillende Belgische bedrijfsleiders en (toekomstige) internationale investeerders. Premier Sophie Wilmès gaf er een speech. 

Op de receptie benadrukte de premier het "loyaal, flexibel, zeer competent" menselijk kapitaal in België. Wilmès erkende ook dat ons land voor uitdagingen staat. "Maar we zijn er helder over en we staan er voor open", vindt ze. Hoewel de federale regering al meer dan een jaar in lopende zaken zit, benadrukte Wilmès dat de deur naar de bedrijven altijd open staat.

De premier zei een voldaan gevoel te hebben na de eerste dag van het forum, waar ze verschillende ontmoetingen had. "De magie van Davos is dat alle ontmoetingen zeer verschillend zijn", aldus Wilmès. Voor haar moet de "sterke band tussen de private en publieke investeringen" worden voortgezet, wat een jaarlijkse bijeenkomst zoals die in Davos mogelijk maakt.

Davos is veel breder dan de karikaturen die ervan gemaakt kunnen worden

"In enkele dagen tijd kunnen we veel leren", verklaarde Alexander De Croo, vice-eersteminister en minister van Financiën. Hij wijst erop dat het tijd bespaart als alle staats- en bedrijfsleiders op één plek samenkomen. "Als ik iedereen apart moet ontmoeten, zou dat een maand duren, terwijl iedereen hier wordt samengebracht", aldus De Croo nog.

"De boodschap van Davos is veel breder dan de karikaturen die ervan gemaakt kunnen worden. Het gaat niet alleen om ondernemen. We laten zien dat bedrijven ook sociale en ecologische verantwoordelijkheid dragen.”

Meest gelezen