Video player inladen...

Storm Gloria bedekt Catalaanse kustplaatsen met zeeschuim en spoelt brug weg

De storm Gloria heeft diepe sporen getrokken door de Spaanse provincies Gerona, Barcelona, Alicante, en op Mallorca en Ibiza. Sinds hij drie dagen geleden opstak, maakte de storm volgens de Spaanse media al vijf dodelijke slachtoffers aan de Catalaanse en Valenciaanse kust. Vier mensen zouden nog vermist zijn.

De storm, die intussen in kracht afnam, is naar het zuidoosten van Frankrijk getrokken. In Spanje blijft woensdag nog alarmfase geel en oranje van kracht in 16 van de 52 provincies.

Gloria had een zware impact op het leven van alledag: de storm zette meer dan 200 straten onder water, veroorzaakte stroomonderbrekingen, deed scholen en gezondheidscentra sluiten, en eiste een zware economische tol.

Video player inladen...

Ten zuiden van Barcelona heeft Gloria de delta van de rivier de Ebro bijna volledig onder water gezet, zoals te zien is op de beelden hieronder.

Video player inladen...

Meest gelezen