Opnieuw uitstel voor Boeing 737 MAX, handel in aandelen even geschorst

In een mededeling heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing bevestigd dat het momenteel verwacht dat de 737 MAX-vliegtuigen pas halfweg dit jaar weer zullen mogen vliegen. Na berichten daarover in Amerikaanse media was de handel in het aandeel van Boeing op de beurs van New York stilgelegd.

Het zijn de luchtvaartautoriteiten die zullen beslissen wanneer de 737 MAX-toestellen weer mogen vliegen. Boeing schat dat er in de eerste maanden geen groen licht komt. "We informeren onze klanten en leveranciers dat we momenteel schatten dat de 737 MAX vanaf medio 2020 weer zal mogen vliegen", luidt het.

De nieuwe timing ligt maanden later dan het bedrijf tot nu toe verwachtte, want er was gehoopt op maart. Nieuwsberichten op basis van anonieme bronnen duwden het aandeel Boeing tot 5,5 procent in het rood op de beurs van New York, waarna de handel stilgelegd werd. Na de publicatie van de persmededeling van Boeing gisteravond laat, konden de aandelen weer verhandeld worden.

De 737 MAX-vliegtuigen van Boeing staan sinds midden maart vorig jaar wereldwijd aan de grond, na twee crashes op vijf maanden tijd. Daarbij vielen in Indonesië en Ethiopië 346 doden. Veel luchtvaartmaatschappijen die 737 MAX-toestellen in de vloot hebben, hielden al rekening dat het minstens tot juni zou duren. In België heeft TUI Fly vier 737 MAX-vliegtuigen in de vloot.

AP2010

Meest gelezen