Vakbonden bij VRT voeren vandaag actie: zo zal u die voelen

Vandaag blijft het aanbod van de VRT door een vakbondsbondsactie beperkt tot het minimum. Zo zal u dit merken op radio, televisie en online.

Wie vandaag naar radio- of televisieprogramma's van VRT luistert of kijkt, zal merken dat die er anders zullen uitzien. Dat komt door een vakbondsactie.

Televisie:

Voor de televisiekijker heeft de actie  behoorlijk wat impact. Enkel het programma "Thuis" zal op het vaste tijdstip worden uitgezonden. "Het Journaal" zal opvallend korter zijn.  

Op Canvas is er geen "Terzake" of "De afspraak".  

Voor het overige zullen herhalingen worden uitgezonden. Tussen de programma's door zullen ook boodschappen van de vakbonden aan bod komen.

Radio:

Op de radiozenders van de VRT (Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara) is er heel de dag muziek te horen met om het uur korte nieuwsbulletins. Het muziekaanbod zal wel op elke zender verschillend zijn.

Online:

Op de VRT NWS-website zullen kortere en minder berichten verschijnen.

Woelige weken aan de Reyerslaan

De directe aanleiding voor de staking is de manier waarop CEO Paul Lembrechts vorige week ontslagen is. Volgens de vakbonden en het personeelsfront Iedereen VRT is dit gebeurd als een onderonsje van de voorzitter van de raad van bestuur en de minister, op basis van een rapport dat niemand mocht inkijken. De actievoerders gaan er vanuit dat het verzet van de CEO tegen de besparingen een reden was om hem opzij te schuiven. 

Ook de besparingen zelf zijn een reden om te staken. Volgens de directie lopen de besparingen tegen 2024 op tot 44 miljoen euro.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen