Centraal aanmeldingssysteem in Hasselt komt er niet, mogelijk opnieuw kamperende ouders aan de schoolpoort

Er komt dan toch geen centraal aanmeldingssysteem in Hasselt om de schoolinschrijvingen te vergemakkelijken. Mogelijk zullen ouders ook dit schooljaar opnieuw in tentjes kamperen om hun kind in te schrijven.

Vorig jaar zag het er nog naar uit dat zo'n centraal aanmeldingsregister er wel zou komen. Maar het wordt dan toch niet verplicht in Vlaanderen terwijl dat eerst wel de bedoeling was. En daardoor wou één scholennet in Hasselt niet meedoen. Schepen van Onderwijs, Habib El Ouakili (RoodGroen+): "Het afgelopen schooljaar waren er ook weer een aantal scholen waar ouders enkele nachten kampeerden en uiteindelijk alle kinderen, op enkele na, ingeschreven waren. Vandaar dat ik een digitaal inschrijvingssysteem alleen maar kan toejuichen en ik hoop dat de minister dit verder met prioriteit opnieuw behandelt."

Ouders moeten hun kinderen dus nog altijd rechtstreeks inschrijven in de school van hun keuze. Mogelijk zal er dus ook dit schooljaar weer gekampeerd worden aan sommige Hasseltse scholen. Gisteren werd bekend dat in Lommel zo'n centraal aanmeldingsregister wel ingevoerd wordt.

Meest gelezen