"Eigen Kweek" in Houtem: bejaard koppel laat Nederlandse drugsbende woning ombouwen tot wietkwekerij

Begin deze maand heeft de politie van Vilvoorde 200 cannabisplantjes ontdekt in een woning in deelgemeente Houtem. De eigenaars lieten zich door een Nederlandse bende overtuigen om hun woonst om te vormen tot wietkwekerij.

Op 6 januari ontdekte de Vilvoordse politie een cannabisplantage met 200 plantjes in Houtem. De eigenaars van de woning, een bejaard koppel met fysieke en financiële problemen, lieten zich door een Nederlandse drugsbende overtuigen om de woning om te bouwen tot wietkwekerij. 

Vrij onder voorwaarden

Het koppel werd opgepakt, maar is intussen onder voorwaarden opnieuw vrijgelaten. Het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt de zaak nog. Mogelijk werd de plantage verraden door een andere, "concurrerende" Nederlandse drugsbende.

Meest gelezen