Tweede verdachte opgepakt voor moord op Belgische pater in Zuid-Afrika

Er is een tweede verdachte gearresteerd voor de moord op de Belgische pater Jef Hollanders in Zuid-Afrika. Vorige week werd al een eerste verdachte opgepakt in de zaak, wellicht ging het om een roofmoord.

Hollanders, die oorspronkelijk uit Oudsbergen (Limburg) kwam, werkte al meer dan 50 jaar als missionaris in Zuid-Afrika. Op zondag 12 januari werd hij vermoord in de pastorij van zijn woonplaats Bodibe. In het noorden van Zuid-Afrika is dat, niet ver van de grens met buurland Botswana.

Woensdag vond de begrafenisplechtigheid van pater Hollanders plaats in de kathedraal van de stad Klerksdorp, in Zuid-Afrika zelf. De dienst werd bijgewoond door ruim 2.500 personen. Hollanders was lid van de congregatie van de paters Oblaten. Nu zitten dus twee verdachten in de cel, wellicht ging het om een roofmoord.

Meest gelezen