Volkswagen betaalt aan Canadese overheid een boete van 135 miljoen euro

Autofabrikant Volkswagen is woensdag door de Canadese autoriteiten veroordeeld tot een boete van 196,5 miljoen Canadese dollar of zo’n 135 miljoen euro. Het is een minnelijke schikking die is afgesloten, in de nasleep van het dieselschandaal van 2016. 

Een rechtbank in Toronto keurde een minnelijke schikking goed tussen de Duitse autofabrikant en de Canadese overheid. Door het plaatsen van sjoemelsoftware in dieselwagens werden een aantal Canadese milieuwetten overtreden. En ter compensatie daarvan is nu dus die minnelijke schikking van zo’n 135 miljoen euro getroffen.

Deze boete komt bovenop de bijna 2,4 miljard Canadese dollar, zo’n anderhalf miljard euro, die Volkswagen in 2016 in Canada al betaalde. Dat was ter compensatie voor Canadezen die tussen 2009 en 2016 ongeveer 130.000 auto's kochten die niet aan de Canadese normen voldeden.

Meest gelezen