Film over bokkenrijders in de maak: "Historisch drama over het uitroeien van goddeloze zondebokken"

Er komt een film over de bokkenrijders, de legendarische roversbende uit de 18e eeuw. Volgens regisseur Rocky Grispen wordt het een historisch drama. Het hoofdpersonage wordt Drossaard Clercx, de rechter die komaf maakte met de "goddeloze" bokkenrijders.

In de 18e eeuw waren de bokkenrijders berucht, omdat ze rijke inwoners en boeren afpersten en beroofden. Documentairemaker Rocky Grispen uit Maaseik wil daar nu een historisch drama over maken. "Ik wil geen cliché Robin Hoodachtige film maken. Maar het verhaal vertellen vanuit het standpunt van Drossaard Clercx, de rechter die de bokkenrijders heeft uitgeroeid. Die man heeft er echt zijn missie van gemaakt om die goddeloze bokkenrijders uit te roeien. En zo zijn de bokkenrijders ook langzaamaan zondebokken geworden. Daarom krijgt de film ook de titel De Zondebokken."

Opnames

De regisseur is nog op zoek naar acteurs en crew-leden voor de film. Op zaterdagnamiddag 15 februari is er daarover een infovergadering in Maaseik. Meer details staan op de website van De Zondebokken.  

Meest gelezen