Het kan ook anders: "Een auto in de garage? Nee, zet hem maar in de huiskamer!"

Het mag dan misschien op het eerste gezicht een gek idee zijn, toch kunnen er redenen zijn om een auto niet in een garage weg te duwen of op de oprit te laten staan, maar gewoonweg binnen te rijden in de huiskamer. Ter vervanging van de televisie bijvoorbeeld, "omdat er daar iets op is wat ik niet graag zie". Voor het West-Vlaamse koppel Martine en Patrick is hun oldtimer dan ook "een rijdend meubelstuk", zoals ze afgelopen week vertelden in het VRT-programma "Iedereen beroemd". Op sociale media wist het filmpje daarna alvast goed te scoren. Toch zijn ze niet de enigen die hun auto de huiskamer binnenrijden, of ooit binnengereden hebben.

"Het is meer een sieraad. Als je dat dan volledig zelf gerestaureerd hebt, heeft dat eigenlijk nog veel meer waarde. Het zou zonde zijn als dat in de hoek van de garage zou staan, onder een zeil. Dan heeft niemand er iets aan", legde Martine uit in de rubriek "De week van: De handige Harry’s". De oldtimer maakte Patrick dan weer nostalgisch: "Als ik naar die auto kijk, dan voel ik me weer 24."

Het filmpje werd op Facebook intussen meer dan 700.000 keer bekeken:

Martine en Patrick zijn zeker niet het eerste koppel dat zijn wagen de huiskamer binnenrijdt. Al kunnen de redenen dat anderen dat doen of ooit gedaan hebben, toch helemaal anders zijn. Maar het blijven opmerkelijke foto’s en beelden die na publicatie snel viraal gaan.

1. In september 2019, nadat de orkaan Dorian al hevig huis gehouden had op de Bahama’s, besliste Patrick Eldridge uit Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida, om zijn Smart-auto in de keuken te parkeren, in de hoop dat de kleine wagen dan minder kans had om weggeblazen te worden. Eldridge op CBS News en aan nieuwsagentschap AP: "Mijn vrouw was behoorlijk onder de indruk dat ik het bij het juiste eind had toen ik zei dat onze auto in de keuken zou passen. Nu weten we tenminste dat er voor onze auto, indien nodig, een extra parkeerplaats aanwezig is."

"Ik dacht dat het onmogelijk was. Maar hij opende de dubbele deur en reed hem binnen. Zonder problemen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Onze honden begrepen het wel allemaal niet zo goed", voegde echtgenote Jessica nog toe.

2. Holger Schubert uit Los Angeles, in de Amerikaanse staat Californië, bouwde in 2011 zijn huis volledig om, om toch maar zijn exclusieve wagen in zijn woonkamer te kunnen parkeren. Hiervoor liet hij zelfs een brug aanleggen. Zo werd het mogelijk om zijn wagen van de straat in zijn huis binnen te rijden.

In totaal investeerde de 43-jarige designer ruim 1 miljoen euro in dit project en werkte hij 5 jaren lang aan zijn droom. Hij liet zelfs een bewegend platform in zijn woonkamer aanleggen, waardoor de wagen niet gestart moet worden om naar buiten te rijden. Dat allemaal om optimaal van zijn wagen te kunnen genieten.

3. Jon Ryder uit Sheffield, Groot-Brittannië, was zo trots op zijn Ferrari Spider dat hij besloot zijn garage om te bouwen tot een heuse living. Er werden nieuwe tegels gelegd, er werden nieuwe meubels gekocht en er werd een tv-toestel geïnstalleerd. De garagepoort verdween dan weer achter een gordijn. "Voor mij is dit de ultieme droom, dat ik van dit kunstwerk ieder moment van de dag kan genieten. Mijn auto moest dan ook een prominente plaats in mijn huis krijgen", aldus Ryder in 2011 op diverse Britse nieuwsmedia.

U kunt foto’s van de trotse man en zijn auto hier bekijken. 

4. De wind waaide hard in oktober 2016 in Port St. Lucie, in de Amerikaanse staat Florida, en dus besloot Randy Jalil om een van zijn 2 BMW’s in de garage te zetten. Voor de andere wagen moest hij een creatieve oplossing vinden: de huiskamer. "Ik heb eerst gemeten of de auto wel door de dubbele deur zou kunnen. Maar eens ik uitgerekend had dat dat kon - er was zelfs nog ruimte over -, heb ik geen moment getwijfeld om hem binnen te rijden.  Ik ben beretrots op die wagen, dus wilde ik er ook alles aan doen om hem te vrijwaren", aldus Jalil op autowebsite Jalopnik.

Meest gelezen