Parket voert onderzoek naar mogelijke intimidatie door CDH-politica Joëlle Milquet 

Er loopt bij het parket van Brussel een gerechtelijk informatieonderzoek naar CDH-politica Joëlle Milquet. Dat meldt het Franstalige magazine Le Vif/L'Express en bevestigt het parket van Brussel. Het onderzoek is gericht op feiten die worden gekwalificeerd als "verbale of schriftelijke bedreigingen met bevel, intimidatie en gebruik voor criminele doeleinden van informatie verkregen in het kader van toegang tot een onderzoeksdossier", preciseert het parket.

Dit tweede onderzoek, dat sinds het eerste trimester van 2018 loopt, houdt volgens Le Vif/L'Express verband met het nog steeds lopende eerdere onderzoek bij het parket-generaal van Brussel tegen Joëlle Milquet. De gewezen voorzitter van CDH wordt daarin verdacht in 2014, toen ze minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier was, kabinetmedewerkers te hebben ingezet voor haar verkiezingscampagne. In 2016 werd Milquet daarvoor in verdenking gesteld en moest ze ontslag nemen als minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap.

Joëlle Milquet wordt nu verdacht van het beïnvloeden van getuigen. Ze zou naar verluidt druk hebben uitgeoefend op verschillende van haar ex-medewerkers die door justitie zijn gehoord in het kader van het onderzoek van het parket-generaal. Maar die beschuldigingen aan het adres van Milquet zijn volgens haar advocaat Adrien Masset "volledig vals"

Volgens Masset was Joëlle Milquet niet op de hoogte van het bestaan van het onderzoek, en kon ze zich nog niet verdedigen. Hij benadrukt dat zijn cliënt elk crimineel of illegaal gedrag ontkent. "Ze voelt zich in dit dossier eerder zelf het slachtoffer, en zeker niet de schuldige." De advocaat benadrukt ten slotte dat Joëlle Milquet steeds de rechtmatigheid van de taken van haar medewerkers heeft verdedigd en aangetoond.

Meest gelezen