"Schuldige" buidelrat wordt meme: "Alsof je zit te wachten tot je moeder wc-papier brengt"

Toen Bree Blakeman afgelopen maandag terug wilde gaan werken in haar kantoor op de Australian National University in Canberra, trof ze daar een puinhoop van boeken, mappen en schilderijen op de grond aan. Ook was er een groot gat in het plafond merkbaar. Daarom dacht Blakeman eerst dat er ingebroken was. Maar al snel werd duidelijk dat niets meegenomen was, dus kon er van een diefstal geen sprake zijn. De oorzaak van de janboel lag bij een buidelrat die er wel in geslaagd was binnen te geraken, maar niet meer wist hoe buiten te geraken. Blakeman trof het dier alvast aan achter haar computer, met een blik die op sociale media al snel geïnterpreteerd werd als een uitdrukking "vol berouw en schaamte, maar tegelijkertijd ook weer niet". Zo groeide de buidelrat de afgelopen dagen dan ook uit tot een meme.

Blakeman op nieuwswebsites Bored Panda en Buzzfeed News: "Toen ik mijn computer in de uiterste hoek van het kantoor wilde nakijken, werd me pas echt duidelijk wat er gebeurd was. Verscholen achter de computer staarde me een pluizig lief gezichtje aan. Toen vielen me ook de uitwerpselen en de urine in de buurt op. En zo werd me alles duidelijk."

"De buidelrat zat daar helemaal alleen en was duidelijk angstig en bang. Te zien aan het aantal boeken dat op de grond lag, vermoed ik dat hij verschillende keren langs daar geprobeerd heeft om het plafond terug te bereiken. Iets wat hem niet gelukt is. Hij zag er wellicht daarom zo moe uit."

"Ik heb het dier dan wat water en een stukje wortel gegeven. Ik vond het jammer dat zo’n nachtdier daar in een kantoor vol licht terechtgekomen was. Ik had dus alle sympathie voor dat dier. Daarna heb ik de dienst gebouwen opgebeld. Een medewerker heeft een kooi met voedsel gebracht om het dier te vangen. Toch is het dier pas op woensdagochtend op eigen kracht uit het kantoor, wellicht via het gat in het plafond waarlangs hij binnengekomen was, weten weg te geraken. Daarna konden we met de schoonmaak beginnen."

Niet alleen het verhaal, maar nog meer de foto van de buidelrat achter de computer ging de afgelopen dagen viraal. In die foto herkenden velen zich en zo werd hij dan ook snel een meme, waarbij de foto gecombineerd werd met een passende tekst over een voor iedereen herkenbare situatie:

En Bree Blakeman? Die is intussen terug aan het werk:

Meest gelezen