Verdacht pakket bij ExxonMobil in Machelen

Bij ExxonMobil in Machelen is vanavond een verdacht pakket aangetroffen. Een veiligheidsmedewerker heeft in een enveloppe een tweede enveloppe gevonden met een verdachte inhoud en heeft de hulpdiensten gewaarschuwd.  

De Civiele Bescherming heeft donderdagavond de verdachte enveloppe nog weggehaald bij ExxonMobil in Machelen. De twintig werknemers die op dat moment nog in het bedrijfsgebouw aanwezig waren, werden niet geëvacueerd. Het was een veiligheidsmedewerker die donderdagavond het verdachte pakket ontdekte bij ExxonMobil Petroleum and Chemical.

"De Civiele Bescherming heeft die tweede enveloppe meegenomen voor verder onderzoek", zegt burgemeester Grootjans van Machelen. "Op het ogenblik van de vondst waren nog twintig werknemers aan de slag in het bedrijf. Zij werden niet geëvacueerd. De veiligheidsprocedures werden nageleefd en er is nooit enige paniek geweest."

Wat er in het pakketje zat, moet verder onderzoek nog uitwijzen. De vestiging in Machelen is het regionale hoofdkwartier van ExxonMobil voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Volgens de politie heeft het bedrijf geen eerdere dreigingen ontvangen.

Meest gelezen