Ok, boomer! Daar is Dolly Parton weer: de "Dolly Parton Challenge" laat beste versie van onszelf zien

Wie op sociale media zit, kan er bijna niet naast kijken: de Dolly Parton Challenge. De iconische platinablonde countryzangeres van wereldhits als "Jolene" en "(Working) 9 to 5" plaatste een collage van vier foto's online. Die post kreeg een duwtje in de rug van metekind Miley Cyrus en werd helemaal trending deze week. Of hoe iemand van 74 (of het team achter haar) viraal gaat.

Duizendpoot Dolly Parton palmde vroeger de covers in van tijdschriften, of het nu met haar boezem was of met haar muzikale of zakelijke talenten (ze heeft onder meer een parfumlijn en bezit een pretpark dat jaarlijks de concurrentie aankan met dat andere Elvis-bedevaartsoord, Graceland).

Deze keer laat Parton spitsvondig van zich horen op sociale media met deze post en het bijschrift "Fiks je een vrouw die álles kan": 

Een combinatie van (profiel)foto's voor verschillende socialemediaplatformen waarbij je telkens het beste van jezelf laat zien. Professioneel opgekleed om de droomjob te krijgen via LinkedIn, vriendelijk familiaal op Facebook, hip vintage op Instagram en een tikkeltje uitdagend voor afspraakjes via Tinder.     

Het duurde niet lang of zangeres en actrice Miley Cyrus sprong op de kar gevolgd door Hollywoodsterren en andere beroemdheden. De hype #DollyPartonChallenge ging viraal, ook in ons land. We zetten er een aantal op een rij:

(Lees voort onder de posts)

Dat een 74-jarige zowat iedereen het nakijken geeft op sociale media doet ietwat de wenkbrauwen fronsen. Over de post is duidelijk goed nagedacht. Het bevat - zoals het Parton typeert - de nodige humor. Zo zit de zangeres helemaal niet op de populaire dating-app Tinder (ze is trouwens al sinds 1966 getrouwd met dezelfde man, Carl Dean). Ook de foto's zijn uiterst zorgvuldig gekozen: let bijvoorbeeld op de subtiele kersttrui voor Facebook, en de zogenoemde Pussy Bow (strik) voor LinkedIn.

Heel wat sterren beheren hun sociale media niet zelf. De Amerikaanse zender CNN heeft Partons management al gecontaceerd om te polsen of ze de post zelf bedacht en/of deelde, maar voorlopig zonder succes. 

Meest gelezen