AFP or licensors

Bekende Parijse cabaretdirecteur Michou (88) is overleden

In de Franse hoofdstad Parijs is directeur Michou van het Cabaret Michou in Montmartre overleden. Hij was 88 jaar oud. Het beroemde cabarettheater "Chez Michou" was een inspiratiebron voor de film "La cage aux folles" uit 1973.

Michou werd in 1931 geboren als Michel Catty in Amiens, in het noorden van Frankrijk. Begin jaren 50 trok hij naar Parijs waar hij eerst twaalf stielen en dertien ongelukken had. Uiteindelijk belandde hij in het nachtleven.

In 1956 opende Michou zijn beroemd travestietencabaret in Montmartre, waar dagelijks beroemdheden en gewone Parijzenaars kwamen dineren voor ze een show bijwoonden.

"Het was een kleine bistro en ik heb er een instituut van gemaakt", zei Michou ooit zelf. "Ik ben erg trots als ik mensen hoor zeggen dat ze naar Michou gaan." Tot op hoge leefijd kwam de extravagante "blauwe prins van Montmartre" elke avond het publiek in zijn theater begroeten. 

Meest gelezen