Billie Eilish is de grote winnaar van de Grammy Awards, emotioneel eerbetoon aan Kobe Bryant

De piepjonge Amerikaanse zangeres Billie Eilish (18) is de grote winnaar van de Grammy Awards, de belangrijkste muziekprijzen. Ze haalt 5 beeldjes binnen. R&B- zangeres Lizzo strandt op de tweede plaats met 3 Grammy Awards. De Vlaamse broers Stephen en David Dewaele hebben hun nominatie niet kunnen verzilveren.

In Los Angeles zijn voor de 62e keer de Grammy Awards uitgereikt. De show werd aangevat met een herdenkingsmoment voor basketballegende Kobe Bryant die gisteren om het leven kwam bij een helikoptercrash. "Los Angeles, Amerika en de hele wereld is een held verloren", zegt zangeres Alicia Keys. "We hadden nooit verwacht deze avond zo te moeten beginnen." Alicia Keys zingt daarop samen met Boyz II men een muzikaal eerbetoon voor de basketter.

Billie Eilish was op voorhand topfavoriet en kon de meeste van haar nominaties verzilveren. Alles samen behaalt ze 5 Grammy Awards, waaronder Nummer van het jaar met "Bad guy", Nieuwe artiest van het jaar en Album van het jaar met "When we all fall asleep, where do we go?". Dat album valt ook in de technische categorieën nog eens twee keer in de prijzen.

De jonge zangeres is duidelijk verrast met de winst. "Ik wil vooral mijn fans bedanken", zegt ze tijdens een van haar bedankingsspeeches. "Zonder jullie zou niemand van ons hier vandaag staan." Ze bedankte ook de fans van de artiesten die net buiten de prijzen vielen. "Ik hou van alle fans", klonk het.

De Amerikaanse R&B-zangeres Lizzo is de tweede grote slokop met drie Grammy Awards. Ze snoept onder meer de Grammy voor Beste solo-artieste af van Billie Eilish. "Dit is echt sick, onverwacht en heel cool", zegt een zeer emotionele Lizzo.

2020 Invision

In een van de kleinere categorieën waren ook de Vlaamse broers Stephen en David Dewaele, beter bekend als Soulwax, genomineerd voor hun remix van “Work it” van Marie Davidson. Zij hebben hun nominatie niet kunnen verzilveren. In die categorie won de Tracy Young's Pride Intro Radio Remix van "I rise" van Madonna. De broers Dewaele zijn zelf in Los Angeles voor de Grammy Awards en bouwen er wel nog een feestje onder het motto "Winning is for losers". 

De winnaars:

Er zijn bijna 100 categoriëen bij de Grammy Awards, dit zijn de belangrijkste winnaars.

Opname, nummer en album van het jaar: Billie Eilish

Beste solo-artiest pop: Lizzo met "Truth hurts"

Beste popgroep: Lil Nas X featuring Billy Ray Cyrus met "Old town road"

Beste dance-album: The chemical brothers met "No geography"

Beste instrumentaal album: Rodrigo y Gabriela met "Mettavolution"

Beste rock: Gary Clark Jr met "This land"

Beste metal: Tool met "7empest"

Beste alternative: Vampire weekend met "Father of the bride"

Beste R&B: Lizzo featuring Gucci Mane met "Exactly how I feel"

Beste Rap: Nipsey Hussle Featuring Roddy Ricch & Hit-Boy met "Racks in the middle"

Beste Country: Willie Nelson met "Ride me back home"

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen