Videospeler inladen...

Advocaat Delphine Boël: "Ze is opgelucht en emotioneel, nu is ze legitiem kind van koning Albert"

"Opgelucht en emotioneel, maar er is ook nog steeds een grote pijn omdat ze nooit een echte vader heeft gehad." Zo reageerde Delphine Boël nadat DNA-onderzoek uitwees dat koning Albert wel degelijk haar biologische vader is. Dat laat Marc Uyttendaele, een van de advocaten van Delphine Boël, aan onze redactie weten. De koning zal daardoor niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is. 

"Delphine Boël bevond zich in een pijnlijke situatie waarbij ze zowel op emotioneel als sociaal vlak uitgesloten werd", aldus Van Uyttendaele. "Jacques Boël hield de schijn op om een schandaal te vermijden, maar hij beschouwde haar nooit als zijn dochter. Daarnaast heeft Albert haar verstoten toen duidelijk werd dat hij haar vader was."

Jacques Boël hield de schijn op om een schandaal te vermijden, maar hij beschouwde haar nooit als zijn dochter.

Marc Uyttendaele

Die situatie zou er volgens Uyttendaele toe geleid hebben dat Boël wel gerechtelijke stappen moest nemen: "Niet zozeer voor haarzelf, dan wel om te voorkomen dat haar kinderen met dezelfde moeilijkheden en met hetzelfde lijden geconfronteerd zouden worden."

Over de mededeling waarin Albert toegeeft de vader te zijn is Uyttendaele kort: "Er zit weinig affectie in. De toon waarop de mededeling is geschreven is bitter. Dat komt nog maar eens kwetsend over bij Delphine Boël."

Welke gevolgen heeft dit?

"Het hof van beroep zal nu deze erkenning moeten bekrachtigen en zich uitspreken over het juridische vaderschap van Albert." Volgens haar advocaat zal dat niet ertoe kunnen leiden dat zij geld van de Staat gaat ontvangen of een officiële functie gaat uitoefenen.

Ze wilde vooral niet gezien worden als een paria
Marc Uyttendaele

Het is vanaf nu wel mogelijk om een deel van de erfenis van Albert te krijgen. Maar daar was het volgens Uyttendaele zeker niet om te doen: "Het was een erkenning, een emotionele, die ze zocht. Ze wilde vooral niet gezien worden als een paria. Vanaf nu zal ze dus een legitiem kind zijn, net als de anderen."

Bekijk hier het interview met advocaat Marc Uyttendaele:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen