Videospeler inladen...

DNA-test bevestigt: koning Albert is biologische vader van Delphine Boël

DNA-onderzoek wijst uit dat koning Albert II de biologische vader is van Delphine Boël. Dat laat zijn advocaat, Alain Berenboom, weten. De koning zal ook niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is.

Delphine Boël stapte zes jaar geleden naar de rechtbank om erkend te worden als dochter van Albert II.  Voor de rechtbank werd eerst vastgesteld dat Jacques Boël niet de biologische vader van Delphine is. Daarop werd de koning verplicht een DNA-staal af te staan. Het resultaat daarvan bleef wel geheim, maar de resultaten van de analyse mochten wel gebruikt worden in het verder onderzoek naar het vaderschap. 

De advocaat van de koning laat nu weten dat de DNA-testen duidelijk maken dat de koning wel degelijk de vader is van Boël. "Zijne Majesteit de Koning Albert II heeft kennis genomen van de resultaten van het DNA-monster dat hij afstond op vraag van het hof van beroep in Brussel. De wetenschappelijke conclusies geven aan dat hij de biologische vader is van mevrouw Delphine Boël", klinkt het in de officiële mededeling.

Wettelijke vader

De koning zal niet langer ontkennen dat hij de wettelijke vader is, zo blijkt ook uit de mededeling. "Ook al zijn er juridische argumenten en bezwaren om het feit te rechtvaardigen dat een wettelijk vaderschap niet noodzakelijk de weergave is van een biologisch vaderschap - en dat de gevolgde procedure betwistbaar is - heeft koning Albert beslist om die niet op te werpen en met waardigheid en eer een punt te zetten achter deze pijnlijke procedure."

In de mededeling wijst koning Albert II erop dat hij zich sinds de geboorte van Delphine Boël nooit gemengd heeft in familiale, sociale of educatieve beslissingen over haar en dat hij steeds de band heeft gerespecteerd tussen Delphine Boël en haar wettelijke vader. "Meer dan veertig jaar later besliste Delphine Boël om haar wettelijke en socio-affectieve band met haar vader te verbreken en van familie te veranderen. En dat via een lange, pijnlijke procedure, die juridisch contradictoir bleek."

Het paleis laat weten dat het geen standpunt inneemt. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Onze royalty-expert Pascale Mertens geeft meer uitleg in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen