Videospeler inladen...

Amerikaans militair vliegtuig crasht in Afghanistan 

 De Verenigde Staten bevestigen dat één van hun militaire vliegtuigjes in Afghanistan is gecrasht.  Het toestel stortte neer in een bergachtig deel van Afghanistan, een zone die door de islamistische Taliban wordt gecontroleerd.  Het is onduidelijk hoeveel personen er aan boord waren.

 Volgens de Taliban was het toestel op "spionagemissie".  Wellicht gaat het om een 'Bombardier E-11A', een vliegtuigje dat door de Amerikaanse luchtmacht wordt gebruikt bij elektronisch toezicht en communicatieverbindingen. 

Amerika geeft alleen toe dat het vliegtuigje is gecrasht en dat er wellicht maar enkele passagiers aan boord waren. Volgens de Verenigde Staten gaat het niet om een aanslag maar is de crash het gevolg van een technisch mankement.  

"Er is geen enkele aanwijzing dat het toestel is neergehaald door vijandige schoten", aldus kolonel Sonny Leggett, woordvoerder van de Amerikaanse troepen in Afghanistan.

Volgens Leggett gaat het om een vliegtuig van het type Bombardier E-11A, dat steun biedt aan drones die gebruikt worden voor verkenningsvluchten. Er loopt een onderzoek naar de oorzaken van de crash, zegt Leggett.

Meest gelezen