Videospeler inladen...

Is je tuin te saai? In Kortrijk geeft een tuincoach gratis advies

Vanaf nu kan je in Kortrijk een tuincoach inschakelen, als je hulp nodig hebt om van je tuin een rijker stukje natuur te maken.

Het stadsbestuur van Kortrijk zou de tuinen van haar inwoners graag wat wat duurzamer maken, zodat planten en dieren er zich meer thuis voelen. De tuincoach is een gratis dienst waarbij inwoners de kans krijgen op professionele begeleiding.

Vijf coaches

Er zijn vijf coaches die gratis advies geven, zodat je zelf aan de slag kan. De stad Kortrijk lanceert ook een website waar je zo'n tuincoach kan boeken. Tuincoaches bestaan al langer, maar het is voor het eerst dat bij een stadsbestuur zo iemand aan de slag gaat.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen