Videospeler inladen...

Hooverphonic staat voor ons land in eerste halve finale van Songfestival in Rotterdam

Ons land staat in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival dit jaar in Rotterdam. Hooverphonic zal op dinsdag 12 mei optreden, zo wees een loting uit. 

Ons land zal het in die eerste halve finale opnemen tegen Noorwegen, Zweden, Australië, Ierland, Roemenië, Noord-Macedonië, Wit-Rusland, Cyprus, Litouwen, Kroatië, Azerbeidzjan, Malta, Israël, Slovenië en Oekraïne.

In de tweede halve finale op donderdag 14 mei staan deze landen op het podium: Oostenrijk, Denemarken, Moldavië, Bulgarije, Polen, Zwitserland, Finland, Armenië, San Marino, Letland, Servië, IJsland, Georgië, Portugal, Tsjechië, Griekenland en Estland.

Behalve Nederland zat ook de "big five" - Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië - niet in de koker voor de halve finales. Die vijf zijn als grootste geldschieters van de organisatie traditiegetrouw rechtstreeks geplaatst voor de finale op 16 mei.

De loting vond plaats kort na de officiële overdracht van Tel Aviv, de gastheer van vorig jaar, naar Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb kreeg daarbij de sleutels van alle voorgaande edities overhandigd.

Nederland mag het songfestival voor het eerst in veertig jaar weer organiseren dankzij de winst van Duncan Laurence vorig jaar in Israël. Het evenement wordt dit jaar voor de 65e keer gehouden. In totaal doen 41 landen mee.

Bekijk hier de bekendmaking van de plaats van Hooverphonic in de halve finale:

Videospeler inladen...

Meest gelezen