Stoffelijke resten van vermiste Belgische loodgieter teruggevonden in gedumpte betonkuip

In Nederland zijn er stoffelijke resten gevonden van de loodgieter van 56 uit Lint die sinds juni vermist is. Eerder had de politie al gezegd dat het lichaam van de man in stukken gesneden werd en dat de stoffelijke resten daarna gedumpt werden. De politie liet nu een deel van het Rijn-Scheldekanaal, bij het Nederlandse Steenbergen, onderzoeken. Daar vonden ze een betonkuip, met stoffelijke resten van de man erin.

Vorige week donderdag al hebben Nederlandse speurders een met beton gevulde kuip gevonden in het Rijn-Scheldekanaal, bij Nieuw-Vossemeer. Die vondst kaderde in het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische loodgieter Johan Van der Heyden. Sinds begin juni werd niets meer van hem vernomen.

Eerder had de politie al gezegd dat het lichaam van Johan Van der Heyden mogelijk in stukken was gesneden en dat zijn stoffelijke resten daarna zouden zijn vervoerd in een speciekuip. De stoffelijke resten zouden daarna mogelijk vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal zijn gegooid. Nu blijkt dat de stoffelijke resten inderdaad die van Johan van der Heyden zijn. Dat heeft het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht.

In de zaak zijn al zeven mensen aangehouden, onder wie zijn vriendin. Zij zou de man samen met een andere vrouw gegijzeld hebben en hem in zijn eigen bestelbus naar Nederland hebben gebracht. Mogelijk wilden ze hem bestelen.

Meest gelezen